Shows

Laetana’s wervelende buikdansshow
Een standaard optreden duurt 15 à 20 minuten. De samenstelling van het programma kan uit verschillende onderdelen bestaan.

Krachtige zwaarddans
Op langzame spannende muziek wordt gedanst met een zwaard balancerend op het hoofd. Niet geheel zonder gevaar wordt een dans ingezet die doet verbazen. Het publiek zit bij deze dans op het puntje van de stoel met het zweet in de handen. een opluchting en een groot applaus sluiten de act af.

Traditionele Egyptische stokdans
In de tijd dat de Turken Egypte bezet hielden, mochten zij niet in het bezit zijn van wapens. De stok werd niet herkend als wapen maar werd wel zo gebruikt. De stokdans is een gevechtsdans. Oorspronkelijk werd deze dans uitgevoerd door mannen. Later hebben vrouwen hierop een parodie gemaakt. Koket, vrolijk en speels zijn kernwoorden van deze dans. Geen enkel huwelijksfeest in Egypte zal plaatsvinden zonder dat de stokdans is gedanst door een buikdanseres. Bruiloftsgasten zullen hun waardering laten blijken door het meeklappen op de muziek. Deze traditie leeft nog steeds voort.

Isis Wings
Isis, de Egyptische godin, omhulde en beschermde de wereld met haar vleugels. De danseres geeft een impressie van deze oeroude mythe. Zij neemt u mee in een grootse, wervelende dans. Tijdens deze ruimtevullende act met gouden vleugels komt Isis weer tot leven.

Romantische kaarsendans
De lichten doven. Op mysterieuze muziek verschijnt de danseres met een indrukwekkende kandelaar op het hoofd. Het kaarslicht van deze negenarmige kandelaar zorgt, samen met de muziek, voor een romantisch tafereel. In het schijnsel van dit kaarslicht vangt het publiek een glimp op van de langzame vloeiende bewegingen van de danseres. Even waant het publiek zich in een paleis van 1001 nacht.

Temperamentvolle trommelsolo’s
Vurige krachtige bewegingen worden door de danseres gemaakt op iedere trommelslag. Ieder afzonderlijk deel van het lichaam komt aan bod. Bewegingen met de buik, borst, heup, schouders en het hoofd versterken de vurige staccato ritmes. Met ingehouden adem kijkt het publiek toe en al snel blijkt: trommel en danseres zijn één.

Sensuele sluierdans
Een dans waar het publiek door de danseres wordt verleid met haar sluier. Tijdens deze dans verhult en onthult de danseres sensueel haar lichaam met haar transparante sluier. Vol klasse, gracieus en bovenal verleidelijk.

Speelse Zagatdans: dans met koperen vingercimbaaltjes
Zoals de castagnetten bespeeld worden door de flamencodanseres geven de vingercimbaaltjes de buikdanseres de mogelijkheid meer karakter te leggen in de Zagatdans. Vrolijk speelt zij mee met het ritme van de muziek. De danseres voegt zich tussen het publiek, daagt uit en speelt met haar toeschouwers.

Khaleegy dans
Een dans die oorspronkelijk gedanst wordt in Saoedi-Arabië en ‘de Golf’. De danseres laat haar lange donkere haren meedeinen op het ritme van de muziek. Gehuld in een prachtig fonkelend gewaad worden kleine subtiele vrouwelijke bewegingen gemaakt.

Interactie met het publiek
Natuurlijk is het mogelijk een interactie met het publiek aan te gaan indien de opdrachtgever dit wenst.